De productie van spaarlampen en LED-lampen kost dan wel iets meer energie dan die van gloeilampen, maar zelfs dan nog weegt het niet op tegen hetgeen u bespaart op het stroomverbruik dankzij energiezuinige lampen . Makkelijk geld besparen en uw energiefactuur drastisch zien dalen? NN Light geeft u graag enkele eenvoudige tips om energiezuinig te verlichten. Pas deze tips toe en u én uw portemonnee zullen al snel het verschil merken.

  1. Kiezen voor de juiste verlichting, bespaart u veel elektriciteit en geld.
  2. Vervang gloei- en halogeenlampen door LED verlichting.
  3. Begin met lampen die vaak branden en een hoog vermogen hebben (Watt). Vervang lampen die gedimd worden door een lamp met een lager vermogen.
  4. Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk daglicht dat in huis binnenvalt. Plaats uw bureau of werktafel bijvoorbeeld aan het raam.
  5. Wanneer u voor heldere kleuren kiest voor muren en plafonds, kunt u lampen met een kleiner vermogen gebruiken, omdat lichtere kleuren het licht beter reflecteren en donkere kleuren eerder licht zullen absorberen.
  6. Ook door armaturen regelmatig af te stoffen, kunt u hun rendement verbeteren.
  7. Zorg ervoor dat er geen onnodige lichten blijven branden. Als u een ruimte verlaat, doe dan de verlichting uit.
  8. Laat ook energiezuinige lampen niet onnodig branden. Op die manier kunt u het elektriciteitsverbruik voor verlichting makkelijk reduceren.
  9. Een gemiddeld gezin verbruikt 500 tot 700 kWh per jaar aan verlichting. Het vervangen van uw traditionele verlichting door LED-lampen, levert de grootste energiebesparing op.
  10. Maak gebruik van sensorverlichting. In plaatsen zoals badkamers, de hal, het toilet, de oprit en andere wordt dit veel gebruikt. Dankzij sensorverlichting hoeft u de schakelaar niet meer uit te zetten, de verlichting valt  vanzelf uit en er blijft dus niet onnodig branden en energie verbruiken.

Kom langs in onze winkel of neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op de nieuwsbrief en u ontvangt alle onze tips & promoties rechtstreeks in uw inbox