Wie vandaag op zoek gaat naar nieuwe verlichting komt al heel snel uit bij LED. Waar LED verlichting enkele jaren geleden nog niet zo gebruikelijk was – zeker niet in particuliere woningen – bestaat er intussen voor elk lichtprobleem wel een LED oplossing. Kiezen voor LED verlichting heeft dan ook enkel voordelen:

LED lampen verbruiken minder

In vergelijking met de klassieke gloeilamp of een halogeenlamp verbruikt LED verlichting tot wel 95% minder. In tijden van duurzaamheid en stijgende energiekosten is LED dus een milieubewuste en budgetvriendelijke keuze!

Onze verlichting gaat veel langer mee

Een LED lamp gaat in principe 20 000 tot zelfs 50 000 branduren mee. Dat is heel wat meer dan de 1000 à 1500 uren die een gloeilamp je biedt. En meer dan dubbel zoveel dan de 10 000 branduren van een klassieke spaarlamp. LED lampen van NN Light zijn overigens ook veel steviger. Omdat ze tegen een stootje kunnen zal schade hun brandduur niet snel verminderen.

Daarbij verliest het licht bij spaar- en TL lampen op termijn aan kracht. Bij LED verlichting is dat rendementsverlies veel minder.

LED verlichting is veilig

We hebben het allemaal geleerd: kom nooit met je hand aan een brandende lamp! Veel van de energie bij klassieke gloeilampen of bij halogeenverlichting wordt onnodig omgezet in warmte. Dat is niet alleen spijtig van de verloren energie, je kan er je hand ook vreselijk aan verbranden.

Bij onze LED verlichting is dat niet zo. Alle energie wordt gebruikt voor de verlichting. Onze lampen worden hoogstens handwarm waardoor er geen gevaar op verbranden meer bestaat. Veilig en zuinig!

Bovendien bevatten spaarlampen en TL buizen kwikdioxide, een giftige stof die nefast is voor het milieu. Een gebroken buislamp of spaarlamp hou je dus best ver weg van kinderen om vergiftiging te voorkomen.

LED werkt meteen, knippert niet en kan in alle kleuren

Naast de economische en ecologische voordelen van LED verlichting zijn er nog een aantal troeven:

-        Snelheid: wanneer je de lichtknop gebruikt zal je LED lamp meteen branden. Dat is heel wat anders dan de opwarmtijd die een traditionele spaarlamp vraagt. Bovendien heeft het aan- en uitschakelen geen invloed op de levensduur van de lamp.

-        Zonder trilling in het licht: een spaarlamp of TL lamp werkt met frequentietrillingen. Eigenlijk knippert dat licht dus voortdurend. Met het blote oog merk je dat niet meteen op, maar voor wie lange tijd aan dat licht wordt blootgesteld zal dit als heel vermoeiend ervaren. LED verlichting heeft dat niet, het licht is heel egaal en veel zachter voor de ogen.

-        LED in alle kleuren: de tijd dat LED enkel verkrijgbaar was met een blauwe, rode of groene schijn ligt gelukkig ver achter ons. Vandaag is LED zo geëvolueerd dat het kleurengamma zowat oneindig is. Onze lampen geven vandaag hetzelfde warme licht als een klassieke gloeilamp, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo kunnen we nu ook LED verlichting leveren die het daglicht benadert. Dat is heel aangenaam voor kantooromgevingen, zeker wanneer er buiten weinig licht is.

Er zijn dus tal van voordelen wanneer je voor LED verlichting kiest. Bij NN Light adviseren (link naar lichtadvies) we je graag over de beste oplossing voor jouw woning of kantoor. Kom langs of neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op de nieuwsbrief en u ontvangt alle onze tips & promoties rechtstreeks in uw inbox